Vedligeholdelse af trægulv

Trægulve kan være meget charmerende, når de er nye og vedligeholdte. Men hvad så når de begynder at miste deres liv og bliver trætte og slidte? Det er der, hvor det er en god ide at få dem slebet, men hvor ofte skal de slibes, og hvordan er det, at efterbehandling af træet fungerer?

Tit kan det være en fordel at få hjælp fra en ekspert så som Gulvkanonen ApS, da de kan vejlede dig i, hvilken efterbehandling der er bedst for dit gulv.

Hvornår er der behov for, at gulvet bliver slebet?

Det er nødvendigt med en afslibning, når træet er begyndt at blive ridset og hakket eller hvis trægulvets er behandlet med lak, og denne er blevet slidt igennem. 

Det vil ofte forekomme, at du vil skulle slibe oftere, hvis du har hund, da dens klør vil kunne ridse gulvet, eller hvis du har små børn, der smider og taber ting, der kan lave mærker. Det skal dog siges, at afslibning ikke er noget du skal foretage i tid og utide, da gulvet vil blive tyndere og tyndere hver gang. 

Ofte vil du kunne slippe med at rense det og lave en ny overfladebehandling, hvis ikke ridserne er alt for dybe.

Skal jeg gøre det selv eller hyre nogle?

Det er et godt spørgsmål, det handler meget om dig og om dit forhold til at gøre tingene selv. Gulvslibning er en af de opgaver, som mange danskere er begyndt at klare selv, da man kan leje maskinerne i det lokale byggemarked og der er mange forskellige vejledninger på nettet. Er du dog ikke tryg i dine egne evner som handy man, kan det være en god ide at hyre nogle, da det hurtigt kan blive dyrt, hvis ikke det bliver gjort rigtigt. Du skal også være parat på at ville lægge tid og kræfter i projektet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *